Wat

Het Buitenlands Kamp is bij Scouts Berg een traditie dat elk lid één keer meemaakt.

Het zijn niet enkel die twee weken in juli die het zo speciaal maken, we zijn er een heel jaar mee bezig. Het begint met een heleboel vragen. Naar waar gaan we? Gaan we voor een warm of een koud land? Willen we zee, bergen of bossen? Liever rondtrekken of blijven we ergens in een huisje? Hoe gaan we daar geraken? Enzovoort… Allemaal vragen waar we samen een antwoord voor hebben gezocht. En dat antwoord hebben we gevonden!

Een kamp in Kroatië waarbij we van camping tot camping zullen trekken, soms te voet, soms met de trein en af en toe een rustdag, zowel aan de magische stranden als in het prachtige binnenland.

Het wordt zeker en vast een geweldig kamp dat we nooit meer zullen vergeten!

Waarom

Het Buitenlands Kamp is een unieke ervaring die iedereen meegemaakt móet hebben. Nieuwe oorden, nieuwe mensen, andere gewoontes, vreemde talen of een andere kijk op scouting…

Wie

De Givers & 2 leiding, die twee weken lang de tijd van hun leven gaan beleven in een buitenlands avontuur.

Wanneer

Van 2 tot 14 juli zijn we op kamp. We zullen afspreken aan de lokalen, om dan samen naar de luchthaven te rijden. Wanneer we de vluchturen weten, kunnen we verdere informatie geven.

Op zondag 14 juli nemen we het vliegtuig terug naar huis. Meer info hierover volgt ook later.

Kroatië Bagage Contact Weer Vragen

Kroatië

Kroatië (Kroatisch: Hrvatska), officieel Republiek Kroatië, is een ZuidEuropees land, begrensd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië-Herzegovina en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan die van Italië. Geografisch wordt het zuidelijk deel van Kroatië gezien als onderdeel van het Balkanschiereiland.

De hoofdstad is Zagreb, andere belangrijke steden zijn onder meer Split, Osijek en Rijeka. Kroatië telt iets minder dan 4.500.000 inwoners.

— Met dank aan Wikipedia :p

Dubrovnik, Kroatië

Fijne mensen, goed eten, gastvrij, mooie natuur en vooral lekker zwemmen in de Adriatische Zee.

Anonieme reactie op een ‘zeer betrouwbare’ site.

Bagage

Rugzak

Wij gaan rondtrekken in Kroatië en daarvoor hebben we natuurlijk een trekrugzak nodig. Bij het inpakken van de rugzak is het belangrijk om voor een goede gewichtsverdeling te zorgen. Meer info over hoe je je rugzak het best inpakt en juist afstelt, het maximale gewicht, het inpakken van kleding, enzovoort, krijgen jullie later, eventueel aan de hand van een kleine demonstratie.

Handbagage

Zorg ook voor een klein zakje als handbagage voor op het vliegtuig. Steek hierin je identiteitskaart, wat zakgeld en breekbare spullen zoals je zonnebril. Ook een lunchpakket voor ’s middags niet vergeten.

Steek hier zeker geen vloeistoffen, (scheer)messen of andere scherpe voorwerpen in, deze geraken niet door de douane!

Tent

Slapen doen we zoals altijd in tenten. Spreek onder elkaar af wie bij wie in een tent ligt (2 à 3 Givers per tent). We vragen dat jullie zelf een tent voorzien per groepje. Laat ons weten wie waar gaat slapen. We zullen voor het kamp eens samenkomen om de tenten op te zetten en na te kijken.

Gasbekken

We verwachten dat jullie per 2 personen 1 gasbekken meenemen om op te koken. (Dit kan je kopen bij A.S.Adventure, daar kost dit 20 euro). Let erop dat dit een ‘easy-click’ systeem is, zonder schroefdraad. Alle recente modellen zijn tegenwoordig zo uitgerust, dan past dit makkelijk op de gasbusjes.

Contact

Als we in Kroatië zijn, zitten we op meer dan 1.000 km van huis. Gelukkig is het tegenwoordig geen enkel probleem om contact te houden met het thuisfront.

Noodgeval

Indien het echt dringend is, kan je natuurlijk altijd direct naar ons bellen. We zorgen ervoor dat altijd minstens 1 iemand bereikbaar is.

Gaai: 0471 39 22 32
Douroucouli: 0472 02 08 18

Blog

Het lijkt ons een leuk idee om een blog aan te maken. Het is dan de bedoeling dat er elke avond iemand een blogpost schrijft over wat we die dag allemaal beleefd hebben en er kunnen af en toe eens foto’s gepost worden. Zo kunnen jullie onze avonturen in Kroatië volgen.

Hopelijk lukt het, maar dat zal ook sterk afhangen van de internetmogelkijkheden ter plaatse. Meer info volgt nog.

Weer

Lekker warm en zonnig!

De gemiddelde maximumtemperatuur in Kroatië is in de maand juli 28°C.

’s Nachts bedraagt de temperatuur er tegen de 19°C.

Vragen?

Wij hopen dat hiermee (voorlopig) alles duidelijk is. Als er toch nog vragen zijn, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren:

Gaai

gaai@scoutsberg.be